A Tisza-tavat szeli át a 2021-es év kedvenc kerékpárútja

Az Év Kerékpárútja pályázaton szavazásra bocsátott 11 kerékpárútra összesen 11 596 voks érkezett, a pályázatok közül a Poroszlót és Tiszafüredet összekötő kerékpárút lett az ország kedvenc bringaútja 2 976 szavazattal – olvasható az Aktív Magyarország weboldalán.

Az ország leglátványosabb kerékpáros építményeként emlegetik a Tisza-tó fölött vezető négy hidat, amelyeken 2020-ban közel 100 000 kerékpáros tekert át. A tavaly nyáron átadott 6,5 km-es kerékpárúton az autóforgalomtól elválasztva, teljes biztonságban gurulhatunk. Ezzel teljessé vált a kis Tisza-tó kör, rengeteg bringást vonzva erre a különleges hangulatú helyre.

A tó körbetekerése megfelelő felkészültséggel könnyen teljesíthető kihívás a kezdő bringásoknak is, hiszen a kerékpárút majdnem végig sík terepen vezet, közvetlenül a Tisza-tó gyönyörű tájai mellett. Akik úgy érzik, hogy kihívás lenne klasszikus bringával a tókerülés, azok csatlakozhatnak a Hortobágyi Nemzeti Park e-kerékpáros túráihoz, amelyek a járványügyi helyzet elmúltával indulnak. Az e-bike-ok elektromos rásegítésének köszönhetően a távolságok könnyebben legyűrhetők, a túrák szakavatott vezetői pedig közben olyan természeti csodákra hívják fel a figyelmet, amelyek mellett egyébként könnyedén elsuhannánk. 

Forrás: Aktív Magyarország

Idén második alkalommal hirdette meg a kerékpáros turizmus népszerűsítésére Az Év Kerékpárútja pályázatot a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub. A pályázat emellett a közlekedésbiztonságra és a kerékpáros infrastruktúra fontosságára is felhívja a figyelmet.

Az Aktív Magyarország Facebook-oldalán a május 10. éjfélkor lezárt versenyen a következő eredmény született:

1. Poroszló–Tiszafüred kerékpárút 2 976
2. Deseda-tó kerékpáros kör 2 880
3. Oroszlány–Tatabánya kerékpárút 892
4. Veszprém–Balatonalmádi kerékpárút 790
5. Szilas-menti kerékpárút 780
6. Rákos-patak-menti kerékpárút 756
7. Szob–Zebegény kerékpárút 698
8. Római-part–Szentendre kerékpárút 623
9. Tómalom–Fertőrákos kerékpárút 404
10. Bene-patak-menti kerékpárút, Pálosvörösmart 404
11. Pálháza–Bózsva kerékpárút 393

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek