Így újult meg Tiszafüred főtere: tó, vízesés és játszótér is készült

A több mint félmilliárd forintos beruházásnak köszönhetően megújult a főtér Tiszafüreden. A tervek szerint a teljesen új közösségi terület kulturális és idegenforgalmi rendezvények helyszínéül is szolgál majd. Elkészült a Városliget közpark is, amely a Tisza-tó legnagyobb, több mint 15 játékelemet tartalmazó játszóterének ad otthont.

Szép teret kapott a Tiszta-tó parti városForrás: Tiszafüred Város Önkormányzata/Facebook

Mint Ujvári Imre, a város polgármestere közleményében írta: a modern és esztétikus, térkövezett főtéren egy látványos, fény- és hangjátékkal is felszerelt, 227 négyzetméteres szökőkút is található, 52 négyzetméteres vízfelülettel. A beruházás során kialakítottak egy sétányt a Kiss Pál út és a Belsőfokpart út között, az említett területen egy zöldségpiac is létesült, valamint egy kávézó is a projekt részét képezte, illetve parkolót hoztak létre a víztorony lábánál.

A beruházás során létesült még egy 200 négyzetméteres dísztó vízeséssel, egy 142 négyzetméteres főépület tetőterasszal, valamint 50 kandelábert és 16 kamerát is telepítettek.

A polgármester kiemelte: több mint kétszáz négyzetméteren jött létre új zöldfelület, több mint százhúsz fát, ezen kívül cserjéket, virágokat is ültettek – írja a magyarepitok.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek