Szebbnél szebb tájakon kanyargó utak közül szavazhatnak az Év Kerékpárútjára

  Magyarországon számos jó minőségű kerékpárút fut, melyek csodás helyeken vezetnek. Egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy április 4-ig lehetett pályázatokat beküldeni az Év Kerékpárútja címének elnyerésére. A győztes az a kerékpárút lehet, amely turisztikai és közlekedésbiztonsági szempontból példaértékű útvonal. Egy szakmai zsűri már kiválogatta a 11 legjobbat, melyekből most a nagyközönség választhatja ki Magyarország legszebb hazai kerékpárútját május 10-ig. 

  A pályázat célja, hogy a kerékpáros turisták megismerjék az ország legizgalmasabb útvonalait. Emellett a kampány felhívja a nagyközönség figyelmét, hogy az utak építése, fejlesztése és fenntartása is folyamatos munkát igényel. Ezért a jelöltek közé bekerültek régebbi, de jól karbantartott szakaszok is. 

  A következő tizenegy kerékpárútra lehet szavazni:
  Pálháza–Bózsva kerékpárút
  Rákos-patak-menti kerékpárút
  Szilas-menti kerékpárút
  Tómalom–Fertőrákos kerékpárút
  Bene-patak-menti kerékpárút, Pálosvörösmart
  Poroszló–Tiszafüred kerékpárút
  Oroszlány–Tatabánya kerékpárút
  Szob–Zebegény kerékpárút
  Római-part–Szentendre kerékpárút
  Deseda-tó kerékpáros kör
  Veszprém–Balatonalmádi kerékpárút

  A szavazás az Aktív Magyarország Facebook-oldalán zajlik. A legtöbb kedvelést begyűjtő fénykép nyeri meg az Év Kerékpárútja címet, amelyre ide kattintva szavazhatnak.

  Címlapkép: aktivmagyarorszag.hu

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek