Immár teljesen körbekerekezheti a Tisza-tavat

  Elkészült a Tisza-tó körüli 67 kilométeres kerékpárút utolsó szakasza, mely Tiszafüred és Poroszló között, a 33-as főút mellett fut, 6,5 kilométeren - adja hírül az MTI. A Tisza-tónál egyébként két nemzetközi kerékpáros útvonal találkozik.

  A Tiszamenti kerékpárút (EuroVelo-11) útjelzőtáblája TiszafüredenForrás: Beroesz/commons.wikimedia.org

  Az itt közlekedők biztonságát garantálja, hogy a 2,5 méter széles kerékpárutat fizikailag is elválasztották a közúttól, emellett a fejlesztés részeként négy híd is épült, illeszkedve a természetes környezetbe.

  Az elmúlt tíz évben mintegy 1300 kilométernyi új kerékpárút készült el az országban, így jelenleg több mint 9000 kilométeren lehet biciklizni. További fejlesztések várhatók emellett, a meglévő hálózat 2000 kilométerrel bővül, míg a teljes kerékpározható hálózat 2030-ra megközelíti majd a 15 ezer kilométert.

  A hazai szakaszok fejlesztése több helyszínen most is tart: megújul a Balatoni Bringakör, épül a Budapest-Balaton összeköttetés, a napokban készült el az Eger-Egerszalók közötti kerékpárút.

  Az infrastruktúra korszerűsítése mellett a KRESZ módosítására is szükség van a kerékpárosok biztonsága érdekében, emellett a tervek között szerepel az elektromos járműtámogatási rendszer kiterjesztése az elektromos rásegítésű kerékpárokra.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek