Egykori vasútvonalon nyílik meg ez az új olasz kerékpárút

  Április 13-án avatták fel a Mirandolát és Sala Bolognesét összekötő új szakaszt, egy 46 km hosszú útvonalat, amely a bolognai és a modenai síkság varázslatos tájain át vezet. Sok csoda van, amellyel útközben találkozhatnak. A Ciclovia del Sole névre keresztelt kerékpárút 8 településen visz végig, ahol az egykori Bologna-Verona vasút vezetett – írja a siviaggia.it. Mutatjuk, milyen mesés tájakban lehet gyönyörködni az új kerékpár-útról.

  A hosszú, természetbe épített útvonalon a varázslatos panorámák és a kis falvak mellett a történelem és a művészet ikonikus helyszínei is megjelennek Mirandola elbűvölő falvából, egy ókori reneszánsz erőd árnyékából indulva. Onnan San Felice a Panaróba érkezünk méltóságteljes villák és szemet gyönyörködtető közparkok között, majd a Panaro-folyó és Camposanto következik Modena és Bologna tartományok határán, ezután pedig Crevalcore elbűvölő történelmi központjába érkezünk.

  A kerékpárút nevére (Sole) utalva felfestették a napocska jeletForrás: Comune di Crevalcore/Facebook

  Egy kis kitérő elegendő Sant'Agata Bolognese szépségeinek felfedezéséhez, míg a főutcán egy szempillantás alatt elérhetik a San Giovanni in Persiceto nevű apró falut, mely magas tornyával hívja fel  a figyelmet. Tovább haladva Anzola dell'Emilia irányába a régió jellegzetes középkori templomait csodálhatjuk meg, a végállomás pedig Sala Bolognese - legalábbis pillanatnyilag, mivel már folyamatban vannak egy új 18 kilométeres szakasz munkálatai is, Bologna elérésére.

  A 2019-ben kezdődött, és csak néhány napja lezárult építkezések valójában egy sokkal nagyobb projekt részét képezik, a 392 kilométeres Ciclovia del Sole részét, mely Verona, Bologna és Firenze városait köti össze.

  Ez az útvonal akkor tesz szert nagyobb jelentőségre, amikor az EuroVelo 7-hez csatlakozik. 

  A 7400 kilomáteres útvonal a norvégiai Északi-foktól Máltáig visz majd, de néhány szakasza már évek óta nyitva áll, például az, amely Veronát összeköti a Brenner-hágóval, míg más részeit még most építik. Az elkövetkező években a Ciclovia del Sole is egyre hosszabb lesz, és igyekszik Olaszország kerékpáros társadalmát is egyre jobban mozgósítani.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek