Már több mint 1 kilométert roboghatunk a gödöllői erdei vasúton

  Május 1-től ismét elindult a közlekedés a gödöllői erdei kisvasúton. Egyelőre minden hét péntek, szombat és vasárnapján közlekednek, illetve ünnepnapokon. A kisvasút a Gödöllői Dombvidék Tájvédelmi Körzet változatos szépségű tájain kanyarog. A vonal egy szakasza érinti a több mint százéves Gödöllői Erdészeti Arborétumot is, ahol az országban egyedülálló módon 154 féle erdőtípussal találkozhatnak a természet kedvelői.

  A természetbe repít vissza az újra robogó erdei vasút GödöllőnForrás: godollokisvasut.hu

  "További örömteli hírünk, hogy kisvasút pályája is hosszabb szakaszon járható, így jelenleg az oda-vissza utazással és műhelytúrával már több mint 1 kilométeres távot tehetnek meg a velünk utazók. Múzeumunk is jelentős bővítésen esik át, mely során bővül a kiállított járművek és anyagok tára, illetve terepasztalunk teljes felújítást kap, melynek következtében interaktív élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt" – ígérik a weblapon, ahol egyben az aktuális menetrendet is megtalálják.

  A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében az állami szabályzásokkal összhangban az alábbi korlátozásokat vezették be a visszavonásig:
  A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében az állami szabályzásokkal összhangban az alábbi korlátozásokat vezették be a visszavonásig:

  • Az állomás épületének pénztárába egyidejűleg maximum 3 fő tartózkodhat.

  • A vonatokon és a vasútüzem teljes területén kötelező maszkot viselni és 1,5 méteres távolságot tartani.

  • Jegyvásárlás és utazás elött kötelező a kézfertőtlenítés.

  • A vonatokon úgy korlátozzák az ülőhelyek létszámát, hogy a másfél méteres távolság biztosított legyen, ez alól csak az egy háztartásban élők kivételek.

  A vonatokat rendszeresen fertőtlenítik, szükség esetén mentesítő vonatokat és szabadtéri jegyárusítást is alkalmaznak.

   

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek