Már több mint 1 kilométert roboghatunk a gödöllői erdei vasúton

Május 1-től ismét elindult a közlekedés a gödöllői erdei kisvasúton. Egyelőre minden hét péntek, szombat és vasárnapján közlekednek, illetve ünnepnapokon. A kisvasút a Gödöllői Dombvidék Tájvédelmi Körzet változatos szépségű tájain kanyarog. A vonal egy szakasza érinti a több mint százéves Gödöllői Erdészeti Arborétumot is, ahol az országban egyedülálló módon 154 féle erdőtípussal találkozhatnak a természet kedvelői.

A természetbe repít vissza az újra robogó erdei vasút GödöllőnForrás: godollokisvasut.hu

"További örömteli hírünk, hogy kisvasút pályája is hosszabb szakaszon járható, így jelenleg az oda-vissza utazással és műhelytúrával már több mint 1 kilométeres távot tehetnek meg a velünk utazók. Múzeumunk is jelentős bővítésen esik át, mely során bővül a kiállított járművek és anyagok tára, illetve terepasztalunk teljes felújítást kap, melynek következtében interaktív élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt" – ígérik a weblapon, ahol egyben az aktuális menetrendet is megtalálják.

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében az állami szabályzásokkal összhangban az alábbi korlátozásokat vezették be a visszavonásig:
A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében az állami szabályzásokkal összhangban az alábbi korlátozásokat vezették be a visszavonásig:

• Az állomás épületének pénztárába egyidejűleg maximum 3 fő tartózkodhat.

• A vonatokon és a vasútüzem teljes területén kötelező maszkot viselni és 1,5 méteres távolságot tartani.

• Jegyvásárlás és utazás elött kötelező a kézfertőtlenítés.

• A vonatokon úgy korlátozzák az ülőhelyek létszámát, hogy a másfél méteres távolság biztosított legyen, ez alól csak az egy háztartásban élők kivételek.

A vonatokat rendszeresen fertőtlenítik, szükség esetén mentesítő vonatokat és szabadtéri jegyárusítást is alkalmaznak.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek