Jövőre már kerékpárral is megkerülhetik ezt a mesés tavat

2021-re fejeződnek be az olaszországi Garda-tó körüli, 140 km hosszú kerékpárút építési munkálatai. Az ambiciózus Garda by Bike projekt keretében a már meglévő kerékpárutakat egészítették ki az új szakaszokkal, így hamarosan valósággá válik sok kerékpáros álma: megszakítás nélkül lehet körbetekerni a festői Garda-tavat.

Elképesztően szép tájon vezet majd végig az új kerékpárútForrás: stefanie koelbli/Pixabay

Idén július 14-én avatták fel a kerékpárút első szakaszát, ami különösen szép. A Garda-tó nyugati partján fekvő Limone sul Garda, valamint a tó északi részén lévő Riva del Garda közötti 2 km-es kerékpárút a sziklák mentén vezet majd végig, részben a víz felett is, látványos panorámát nyújtva. Az új kerékpárút széles, így családok is kényelmesen biciklizhetnek rajta, meredek emelkedők nélkül, hidakkal tarkított utakon vezet. Az ösvény minden típusú kerékpárral bejárható. A biciklisek mellett azokat a gyalogosokat is lenyűgözik majd az új kerékpárutakat övező tájak, akik a természet szépségét és a környék elegáns építészetét szeretnék megcsodálni.

A sportrajongók és a természet szerelmesei különösen értékelni fogják ezt az új lehetőséget a Garda-tónál töltött nyaralásuk során.

A Garda by Bike projektben részt vesz Lombardia és Veneto régió, valamint Trento tartomány is – írja a garda-see.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek