Jövőre már kerékpárral is megkerülhetik ezt a mesés tavat

  2021-re fejeződnek be az olaszországi Garda-tó körüli, 140 km hosszú kerékpárút építési munkálatai. Az ambiciózus Garda by Bike projekt keretében a már meglévő kerékpárutakat egészítették ki az új szakaszokkal, így hamarosan valósággá válik sok kerékpáros álma: megszakítás nélkül lehet körbetekerni a festői Garda-tavat.

  Elképesztően szép tájon vezet majd végig az új kerékpárútForrás: stefanie koelbli/Pixabay

  Idén július 14-én avatták fel a kerékpárút első szakaszát, ami különösen szép. A Garda-tó nyugati partján fekvő Limone sul Garda, valamint a tó északi részén lévő Riva del Garda közötti 2 km-es kerékpárút a sziklák mentén vezet majd végig, részben a víz felett is, látványos panorámát nyújtva. Az új kerékpárút széles, így családok is kényelmesen biciklizhetnek rajta, meredek emelkedők nélkül, hidakkal tarkított utakon vezet. Az ösvény minden típusú kerékpárral bejárható. A biciklisek mellett azokat a gyalogosokat is lenyűgözik majd az új kerékpárutakat övező tájak, akik a természet szépségét és a környék elegáns építészetét szeretnék megcsodálni.

  A sportrajongók és a természet szerelmesei különösen értékelni fogják ezt az új lehetőséget a Garda-tónál töltött nyaralásuk során.

  A Garda by Bike projektben részt vesz Lombardia és Veneto régió, valamint Trento tartomány is – írja a garda-see.com.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!