Garda-tó gigaprojekt: teljes kerékpárút épül a víz körül

A nemrégiben közzétett drónvideó alapján a munkálatok már javában zajlanak, és várhatóan 2021-ben már könnyedén körbekerekezhetjük a tavat.

A teljes úthossz eléri a 140 kilométert, az összköltség pedig a 102 millió eurót – írja a Lonely Travel News a Garda Post helyi újságra hivatkozva. Ami igazán jó hír, hogy az utat úgy tervezték meg, hogy bármilyen szintű biciklista jól érezze itt magát: helyenként alternatív szakaszokat is kínálnak, különösen a hegyi szakaszok mellett azoknak, akik nem vágynak hatalmas kihívásokra. Sőt, egyes részeket hajóval is kikerülhetnek majd a kényelmesebb bringások.

Az út egyedülálló dizájnja révén a kerékpárosok úgy érezhetik majd, mintha a táj fölött "lebegnének", és a tervezők szerint teljesen új perspektívát kínál majd Olaszország legnagyobb tavára. És valóban: a videón tisztán látszik, hogy a kerékpárút a meredek sziklához csupán oldalával kapaszkodik, alatta a szakadék. Az útvonal kevéssé látogatott falvakat is érint majd abban a reményben, hogy ott is felpezsdül majd ettől az élet. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek