Egy szarvas mesterien megleckéztetett egy vadászt Szerbiában

  A szerbiai Bácskertes, szerb nevén Kupuszina 38 éves P. D. monogramú vadászának emlékezetes marad a tegnapi napja, amikor vadászat közben a kupuszinai mezőkön összefutott egy kapitális méretű szarvassal, amely az agancsával leszerelte őt, és elvitte a puskáját – írja a delhir.info.

  Egy ekkora állat a termete és az ereje miatt könnyen megsebesítheti az embert - illusztrációForrás: Pexels/Pixabay

  Ez a rendkívül szokatlan eset október 18-án, vasárnap történt. A szemtanúk elmondása szerint egy csoport vadász a kukoricamezőkön haladt keresztül, amikor az egyik kollégájuk összefutott egy 300 kilogrammos kapitális szarvassal.

  A vadász, hogy megvédje magát, a puskáját keresztbe tette maga előtt, amelynek szíja belecsavarodott a szarvas agancsába.

  Pillanatokon múlott minden, és ha nem tette volna puskáját maga elé, a szarvas biztosan megölte volna őt, állítják a kollégái. Így végül a vadász is és a zsákmány is élve és sérülések nélkül megúszták ezt a közeli találkozást, ugyanakkor a vadász elveszítette a 16-os kaliberű Monte Carlo sörétes vadászpuskáját, mert a szarvas „elvitte" magával ezt az értékes trófeát. A kupuszinai vadászegyesület illetékesei elmondták, hogy ilyen soha nem fordult elő korábban.

  „Ilyesmi még soha nem történt. Örülünk, hogy a kollégánk sérülések nélkül megúszta, és ismét fel kell hívnunk a polgárok figyelmét, hogy ha fegyvert találnak a környéken, vigyék el az egyesülethez. Nehéz elképzelni, hogy a szarvas még mindig felfegyverkezve fut a mezőkön, biztosan eldobta már a puskát" – állítják a vadászok.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!