Új rekord született a Kékkörön, ami másokat is gyaloglásra inspirálhat

Csutka István 57 nap alatt gyalogolta le a 2600 kilométert az Országos Kékkör Túraútvonalon. Teljesítményével arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány idején érdemes a kisvállalkozásokat, illetve a magyar turizmust támogatni. Célja az volt, hogy 60 nap alatt teljesítse az útvonalat, ehhez 42,5 kilométert kellett volna megtennie minden nap. Egy-egy nap volt, hogy többet, akár 70 kilométert is teljesített, máskor kevesebbet, de a cél így is túlteljesült – írja az MTI.

Csutka István a Közel kéthónapos útja során rengeteg szeretetet kapottForrás: Csutka István/Facebook

A rekorder így ír erről az élményéről Facebook bejegyzésében: „Sikerült. Régi nagy álom és cél volt. Azt hiszem, sikerült ebből a faramuci esztendőből is végül kihozni a maximumot és a lehető legjobb döntés volt elindulnom a legendás Kék útvonalon. Annyi, de annyi szeretetet kaptam barátoktól, ismerősöktől és ismeretlenektől. Annyian fogadtak be, vagy etettek meg önzetlenül, segítettek mikor kértem, vagy mikor látták, hogy szükségem lenne rá. Visszaadta a megtépázott hitemet az egymásnak feszüléssel terhes hétköznapjaink után. Azt hiszem, ennél többet nem is kérhettem volna a jóistentől, hiszen kaptam megannyi tartalmas beszélgetést, új barátokat, rég nem látott barátokkal való újratalálkozásokat."

Az 54 éves rekorder a bejegyzésben leírja még, hogy alapnak tartotta hazánk és Európa leghosszabb egybefüggő túraútvonalát is végigjárni. Többek között népszerűsíteni szerette volna a hazai hosszú távú túrázást, megtanítani az embereknek, hogy miért fontos és jó harmóniában élni a természettel, miért fontos, hogy megóvjuk értékeit, és eredeményével igyekszik másokat is inspirálni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek