Olaszország legnépszerűbb síparadicsoma újdonságokkal nyitja meg sípályáit

Olaszország egyik legnépszerűbb Cortina d'Ampezzo településen található síparadicsoma az idei síszezonban az elsők között nyitja meg pályáinak felvonóit a sílécesek előtt – olvasható a térség turizmusáért felelős iroda sajtóközleményében.

Forrás: wisthaler.com/Harald Wisthaler

A kisváros november 28-ától május 5-ig tartja síelhető állapotában pályáit, ezzel pedig ismét Cortina lehet a Dolomitok leghosszabb síszezonjának címét birtokló úti cél. Ha minden jól megy, akkor a közelgő tél egyébként is nagy izgalmakat vihet a településre. Cortina ad otthont ugyanis a 2026-os, Milánóval közösen rendezett téli olimpia mellett a FIS alpesisí-világbajnokságának is 2021. február 7. és 21. között – annak ellenére, hogy nyár elején az olasz szervezők a koronavírus-járványra tekintettel az esemény elhalasztását kérték egy évvel későbbi időpontra.

Négy hónap múlva tehát mégiscsak lesz alpesisí-vb, és a jó pár millió eurós fejlesztések eredményeit is lehet majd látni a pályákon és városban egyaránt; ilyen komplex infrastrukturális fejlesztést utoljára az egykor szintén itt rendezett 1956-os téli olimpia kapcsán tapasztalhatott a világ – olvasható a sajtóközleményben.

Forrás: FrimuFilms/Shutterstock

A Tofana síterepen például egy új, a korábbinál gyorsabban a csúcsra juttató ülőliftet állítottak üzembe, amelynek köztes megállójától nem messze már egy lenyűgöző panorámás teraszt, rajta a Dolomitok legmagasabb pizzériáját találják az overálos turisták. Mindemellett az egész városban lázas felújításokba és bővítésekbe kezdtek a kisebb vendégházak és nagyobb hotelek tulajdonosai.

Megújult szobákkal és már egy wellnessrészleggel kibővülve várja turistáit a Hotel Ciasa Lorenzi, a Hotel Faloria Mountain Spa Resort pedig ezt a megújulást olyan sikeresen hajtotta végre, hogy hamarosan hivatalosan is megkaphatja ötödik csillagát, amellyel Cortina ötödik luxushotele lehet. A térség turizmusáért felelős iroda közleményében arról ír, hogy a turisták védelme érdekében új szabályokat vezettek be: a hotelektől kezdve a sípályákon és a felvonókon át mindenhol előírják a társadalmi távolságtartást, a kézfertőtlenítő szerek és a személyes védőeszközök használatát.

Forrás: F.Dóra / Travelo

Ha kíváncsiak arra, mit lehet csinálni síszezonon kívül a Budapesttől 8 órányi autóútra található olasz kisvárosban, akkor kattintsanak korábbi cikkünkre, amelyet olvasva talán önök is egyetértenek majd abban, hogy a világ egyik legszebb hegyi paradicsomában a lélegzetelállító jelzőt használni egyáltalán nem túlzás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek