Bolygókra és csillagképekre is vadászhatnak nemzeti parkunk égboltján

Hortobágyon vadasparki látogatással egybekötött csillagászati bemutatóra invitálják az érdeklődőket. A Hortobágyi Nemzeti Park jelentős része a Csillagoségbolt-park címet viseli, ami azt jelenti, hogy ott a mesterséges fények zavaró hatása minimálisan érzékelhető. Az éjszakai égbolt szépségét így páratlan körülmények között élvezhetik a szemlélődők.

A városi fényektől messze ideális csillagászati bemutatót tartani - illusztrációForrás: FelixMittermeier/Pixabay

A program első részében látványetetéssel egybekötött szakvezetésen vesznek részt a vendégek, majd ezt követi a csillagászati bemutató. A bemutató során a kevéssé fényszennyezett Hortobágyi égen látható nyári és őszi csillagképek megismerése mellett csillagászati távcsővel megfigyelhetik a Jupitert és a Szaturnuszt, illetve néhány olyan fényesebb, távoli objektummal is megismerkedhetnek, mint például a ködök, a nyílthalmazok és a galaxisok.

Az állatokért rajongó és az égboltot szívesen fürkésző vendégeket szeptember 25-én pénteken várják 17.30 és 21 óra között. A szakvezetéses túra 18.00-tól indul, 19.00-21.00 óráig pedig a csillagászati bemutató zajlik. Részvételi díj: 2500 Ft/felnőtt; 1500 Ft/gyerek/diák; 6500 Ft/család (2 felnőtt, 3 gyerek). Indulás: 17.30-tól a Pásztormúzeumtól a nemzeti park járművével. A programra előzetes bejelentkezés szükséges! További információt az esemény Facebook oldalán olvashatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek