Hangos kiáltással üdvözlik egymást a folyamatosan érkező madarak a Hortobágyon

Megérkeztek a jelentősebb darucsapatok a Hortobágyra. Éjszakára sekély vízű elöntést, mocsarat vagy halastó medret választanak, ahol a folyamatosan érkező madarak hangos kiáltással üdvözlik egymást - derül ki Szilágyi Attila természetvédelmi őr Facebook-posztjából.

Darvak - illusztrációForrás: Lolame/pixabay.com

Szeptember elejétől egyre növekvő számban érkeznek ide északi költőterületükről a nemzeti park címermadaraként is ismert darvak, melyek telelőterületükre tartva kisebb-rövidebb időt tartózkodnak a biztonságot és bőséges táplálékot jelentő Hortobágyi Nemzeti Parkban.

Az itt tartózkodó madarak alkonyatkor szállnak be csapatosan a pihenőhelyükre, és hajnalban, napkeltekor röpülnek ki onnan a környező táplálkozó területekre. Ekkor remek lehetőség kínálkozik a csapatosan kihúzó darvak megfigyelésére, melyet most szombaton, szeptember 19-én hajnali 5 órától a nemzeti park szakembereinek vezetésével tehetnek meg.

Közzétette: Szilágyi Attila – 2020. szeptember 14., hétfő

A túra során megközelítik a darvak által használt éjszakázó helyet, majd felkeresik a táplálkozó darucsapatokat. A program részben a nemzeti park olyan területén valósul meg, ahol a nemzeti parki munkatársa nélkül egyéni látogatás nem lehetséges. Bővebb információk a nemzeti park honlapján olvashatók.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek