Izgalmas kirándulás vár gazdikra és kutyáikra a Keszthelyi-hegységben

Az Utazz Kutyáddal szervezésében szombaton az érintetlen Keszthelyi-hegységben kirándulhatnak az érdeklődők. A Keszthelyi-hegység bővelkedik a kilátókban, amelyek közül a nap során kettőhöz látogathatnak el, és mindkettőből más irányból tekinthetnek körbe a tájon. Odafelé és visszafelé is lehetőségük lesz a Szt. Miklós forrás vizével feltölteni kulacsaikat.

A legtöbb kutya imád kirándulni, felfedezésre indulni gazdijával - illusztrációForrás: Jonathan Petersson/Pixabay

A kirándulás alkalmával egy igazi különlegességet is láthatnak: az 1970-es években kialakított katonai kutyatemetőt, ahová a szomszédos Görbe-tetőn működő katonai bázison szolgáló, elzártan élő honvédek temették a hűséges társaikat.

A túra nagyjából felénél, a Padkűi-kilátó tetejéről a Balaton csodálatos látványa tárul a kirándulók elé.

Mielőtt visszaindulnának, egy szép tisztáson megpihenhetnek. A kirándulás első felében széles, fokozatosan, lankásan emelkedő utakon haladnak, majd hasonló útvonalon térnek vissza a parkolóhoz is. Az egész napos túra kb. 14 km hosszú, inkább a hossza miatt fárasztó, de kellemes, ráérős tempóban tervezik teljesíteni.

Időpont: 2020. szombat, 9:30–15:30. Találkozó: 09:30, indulás legkésőbb: 09:45-kor. A kiindulópont: 8316. Vállus, Rákóczi u. 61., parkoló a temető mellett. A részvétel kutyával és kutya nélkül is lehetséges. A kirándulás díja: 2.000, - Ft/fő, amit a helyszínen tudnak fizetni, a kutyák részvétele ingyenes. Az előzetes regisztrációról és további információkról az esemény Facebook oldalán illetve itt érdeklődhetnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek