Ez a kihívás rámutat, mi a különbség a kutyák és a macskák között

A bezártság lehetőséget ad arra, hogy az ember új dolgokat próbáljon ki, illetve régi, jól bevált kihívásokat elevenítsen fel.

Forrás: Sandro Bolognesi/pixabay.com

A macskák legendás akadálykikerülő-képessége nem a járvány idején késztette először csodálatra - és újabb próbatételek kiötlésére - az unatkozó gazdikat, de ekkor kezdett kihívásként terjedni cats-obstacle-challenge, vagyis macska-akadály-kihívás néven.

A kihívás sikeres teljesítéséhez még leírás is készült: különböző kisebb, bármelyik háztartásban fellelhető tárgyakat, például tusfürdős flakonokat, deókat, kis vizespalackot, dominó- illetve legóelemeket kell letenni a földre, egymástól nem túl nagy, de nagyjából egyforma távolságra.

Majd nincs más dolgunk, mint megvárni, hogy kiskedvencünk elfogadja a kihívást, vagyis megjelenjen. Ha a háziállat felbukkant, izzítsuk be a kamerát, majd osszuk meg a közösségi médiában a felvételt, mely azt bizonyítja, hogy igazán büszkék lehetünk a szőrmókra.

 

Láthatjuk, hogy a kihívás nem új keletű, szinte már igazi klasszikusnak számít:

Persze, az igazán vállalkozó szelleműek tovább mennek egy lépéssel, és a tudományos igény jegyében szeretnék azt is látni, miben különbözik a macskák és a kutyák viselkedése az adott helyzetben.

A macskákkal szemben nemcsak a kutyák maradnak alul, mint a mellékelt ábra mutatja:

És mint minden téren, itt is akadnak renitensek, akik kivételként erősítik a szabályt:

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek