Madárrezervátum mellett építenek ki bringás kirándulóhelyet a szomszédban

Egyre nagyobb turisztikai vonzerővel ruházzák fel a szerb-magyar határ közelében található Palicsi-tó és Ludasi-tó partját. Amíg Palicson wellness központot építenek, valamint színes kövekkel, és szelfi ponttal gazdagítják a tópartot, addig Ludason a természeti értékek bemutatására fókuszálnak.

Hangulatos mólókon is lehet pihenni a Ludasi-tavonForrás: Shutterstock / Készítette: Zoran Tarabanovic

A jövőbeli tervek között szerepel, hogy a Ludasi-tó partszakaszának őshonos gyepre jellemző fű- és fafajtákkal telepítik be a területet, valamint a tó vizét is tudatosan elkezdik tisztítani.

Mivel a halállomány és a madárvilág is igen gazdag Vajdaság ezen részén, ezért fontos az odafigyelés: a költés időszakában közel háromszáz madárfaj figyelhető meg a ludasi tóparton. Hogy minél több látogató nézhesse meg ezeket a madarakat, és élvezze a tóparti hangulatot, a sétálóknak és kerékpározóknak is pihenőhelyeket alakítanak ki - tudtuk meg a Pannon RTV tudódításából.

A helyiek célja, hogy a közeljövőben a Palicsi-tó és a Ludasi-tó is megkerülhető legyen kerékpárral. Ha minden a terveik szerint halad, akkor hamarosan érdemes lesz természetjáró bringatúrát, vagy családi természetjárást szervezni a szomszédba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek