Új tanösvény várja a természetkedvelőket a Vajdaságban

  Sikeres IPA-projekt valósult meg a Vajdaságban, aminek köszönhetően a határmenti természeti övezetet feltuningolták néhány újdonsággal. A turisztikai fejlesztést a természetkedvelők élvezhetik majd a leginkább.

  A Ludasi-tóhoz akár egy madárlesre is érdemes bekanyarodniForrás: Shutterstock / Készítette: Svetlana photographer

  Amikor újra megnyílnak a szerb határátkelők, a turistákat egy felújított látogatóközpont fogadja majd a magyar határ közelében található Hajdújáráson. A Ludas Látogatóközpont mellett a gazdag madárvilággal rendelkező Ludasi-tó környékét is megszépítették, így a jövőben kellemes kirándulóhelyként várja a vendégeket.

  A parton elkészült az „Egészség útja" nevet viselő tanösvény is, és kiépült egy bemutatókert, ahová a régióban is megtalálható gyógynövényeket ültették el. Elsősorban kakukkfüvet és levendulát, de bazsalikomot is termesztenek.

  Gyerekekkel is érdemes betervezni ide egy kiruccanást, hiszen immár korszerű előadóterem és interaktív játszósarok is várja az odalátogatókat - tudtuk meg a vajdasági Pannon RTV híréből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek