Most már Komáromtól Pozsonyig, végig kiépített kerékpárúton biciklizhetünk

Több mint száz kilométernyi kerékpáros csillagtúra lehetőség várja az idei nyártól a vendégeket Rév-Komáromban és környékén. Sőt, már Komáromtól Pozsonyig is elbiciklizhetünk a kiépített kerékpárúton – tudtuk meg a Dunamente TDM sajtóközleményéből. 

A Dunaparton végigkerekezve feltöltődhetnek a természet szerelmeseiForrás: Dunamente TDM

A Komárom és Karva közti Dunamente térsége kiváló lehetőségeket kínál mindazoknak, akik egy kis mozgással szeretnék levezetni az elmúlt hónapok feszültségét. A hosszabb útra vállalkozók számára már kipróbálható a Pozsonyt Karvával összekötő kerékpárútvonal, amely egy emelkedők nélküli, kiváló adottságokkal rendelkező kerékpárút, melyen a kevésbé rutinos biciklisek is elindulhatnak.

A Dunamente azonban azok számára is ajánlott, akik jobban szeretik a rövidebb távú csillagtúrákat. A terepi adottságok alkalmasak arra, hogy jelentős megterhelés nélkül biciklizhessenek akár családok is a térségben.

Végig kiépített, aszfaltozott kerékpárút hálózat várja az érdeklődőket, az egyes településeken pedig számos olyan látnivaló, mely korlátozás nélkül felkereshető.

A Duna északi partján a szállások is felkészültek a kerékpáros turizmus újboli felélénkülésére. A Hotel Banderium*** például olyan ételekkel készül a kerékpárosok számára, amik könnyűek, de táplálóak is egyszerre. Akinek pedig szüksége van rá, azt túraútvonal-ajánlatokkal is ellátják a recepción.

A csillagtúrák alkalmával könnyen felfedezhetik a környéket biciklivelForrás: Dunamente TDM

Komárom az a hely, ahonnan kellemes kerékpártúra szervezhető Izsára, az egykori római erőd romjaihoz, vagy akár Karváig, az Eurovelo6 kerékpárúton. Itt, a karvai Dunakorzón a páratlan panorámát a magasból is meg lehet csodálni a település kilátójából.

A rutinosabb biciklisták számára pedig adott a Komárom–Muzsla túra, amelyet érdemes egy borkóstolóssal vagy birtoklátogatással egybekötni.

Ha más irányba indulnának, akár a Gútai Vízimalomig el lehet kerekezni. A Dunamente térség weboldalán számos látnivaló közül válogathatnak, a térség turisztikai applikációját, a GUIDE@HAND Podunajsko - Dunamente appot letöltve pedig offline is használható térképekhez és útvonaltervezőhöz juthatnak.

 



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek