Európai szinten is egyedülálló kerékpáros park épül gyerekeknek Bécsben

  Biciklis park épül az osztrák főváros Donaustadt nevű kerületében. A nyolcezer négyzetméteren elterülő akadálypálya segít levezetni a gyerekek energiáját, miközben észrevétlenül fejleszti a motorikus képességeiket. Az európai szinten is egyedülálló parkot Bécs huszonkettedik kerületében, a Duna-parton már júniusban elkezdik építeni, és kora őszre készül el.

  A kicsiknek úgy fejlődnek a motorikus képességeik, hogy játék közben észre sem veszikForrás: Motorik-park © Motorik Dreams

  A Donaustadt városrész sok gyerekes családnak ad otthont, és nagyon népszerű a biciklisek körében is. Valószínűleg ezért is állt a fejlesztés a helyiek kívánságlistájának első helyén, amiről a kerület egy felmérésben tájékozódott. A nyolcezer négyzetméteres, tizenkét elemből álló pályán a bicikliző gyerekek levezethetik felesleges energiájukat, miközben a motorikus képességeik, vagyis a mozgáskészségük fejlődik, ezáltal pedig nő a mozgásbiztonságuk is.

  A feladatok többsége a közlekedésből vett példákat szemlélteti, és különböző kihívások elé állítja a bicajosokat. Van itt macskakő, villamossín, szlalom, rázós, szűk, vagy éppen egyensúlyozást megkívánó útszakasz és lelógó akadályok is.

  A létesítményben ezen kívül helyet kap egy százötvenméteres, buckákkal tarkított mountainbike pumpapálya is, aminek lényege, hogy lehetőség szerint saját testsúly segítségével, "pumpálva", tekerés nélkül kell végigmenni rajta.

  A buckás mountainbike pályán lehetőleg tekerés nélkül, saját testsúlyunk segítségével kell végighaladniForrás: Motorik-park © Motorik Dreams

  A pályán felfestések mutatják az ajánlott haladási irányt. A fákkal körbeültetett biciklis park mindenfajta kerékpárral, ingyenesen lesz igénybe vehető, az akadályelemek többségét pedig a keresszékesek is használhatják. A parkot a tervek szerint szeptemberben adják át – tudtuk meg Bécs Város Külképviseleti Irodájának sajtóközleményéből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!