Újabb budai villamosokon lehet biciklit szállítani

  Május 23-tól újabb 62 db villamoskocsiban lehet biciklit szállítani: a 17-es, a 41-es, az 56-os, az 59-es és a 61-es villamosok vonalán valamennyi ún. Tátra típusú szerelvényre fel lehet szállni biciklivel; a kocsikat egy kerékpárszállításra utaló piktogram jelöli. A fejlesztésnek köszönhetően közel duplájára nő a kerékpárszállításra alkalmas villamoskocsik száma a fővárosban - derül ki a BKK sajtóközleményéből.

  Forrás: BKK

  Kocsinként legfeljebb egy kerékpár szállítható, a bicikliket a kocsi végében felszerelt tépőzárral kell rögzíteni. (Azok a kerékpárok – például a fekvőbicikli –, amelyeket kialakításuk miatt nem lehet rögzíteni a tépőzárral, nem szabad a villamosokon szállítani.) Az utasoknak biciklijeggyel vagy -bérlettel is rendelkezniük kell. A kerékpárszállítás szabályairól további információk olvashatók a BKK honlapján

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek