Még van ideje felkészülni: menő bringás fesztivál startol júliusban

Idén is megrendezik a balkáni-régió egyik legnagyobb bringás fesztiválját, a Blidinje Bike Festivalt, melyre július 24. és 26. között kerül sor. A bosznia-hercegovinai Blidinje Nemzeti Parkba minden olyan kerékpárkedvelő jelentkezését várják, aki nem fél az adrenalintól, és szívesen barátkozna különböző országokból érkező kerékpárosokkal - írják a rendezvény Facebook eseményében.

Európa számos országából érkeznek bringások a rendezvényre - illusztrációForrás: Shutterstock / Alexey Vayman

A rendezvényre minden évben Európa számos országából érkeznek bringások, akik különböző versenyeken mérhetik össze erejüket, és rekreatív kerékpáros eseményen is részt vehetnek. Az első nap főleg a barátkozásról szól, továbbá előadásokon mutatják be a nemzeti park természeti adottságait, túraútvonalait, kerékpáros lehetőségeit. Másnap, azaz szombaton kiállítást szerveznek, ahol mindenféle biciklis felszerelést és a legmenőbb kétkerekűeket is bemutatják.

Ezen a napon lehetőség lesz felpattanni a helyi felvonóra is, és a magasból rálesni a természeti parkra, elvihetik egy körre a legmenőbb e-kerékpárokat, és felfedezhetik azt a rekreatív kerékpáros útvonalat, amely a park legszebb természeti látnivalóit érinti. Ez egy 48 km-es szakasz, amit szervezetten, másokkal közösen lehet letekerni. A résztvevőket egy adag főtt ételre is megvendégelik.

Vasárnap MTB maraton várja a résztvevőket, amelyen profi sportolók és rekreatív kerékpárosok is indulhatnak. A résztvevők egy ötven kilométeres távot teljesíthetnek majd változó nehézségű terepen, különböző szintkülönbségekkel.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy az esemény lényege nem a versenyen van, hanem a barátkozáson és a biciklis sport népszerűsítésén, tehát olyanok is bátran részt vehetnek rajta, akik nem rendelkeznek nagy kerékpáros múlttal. További részleteket a programról ide kattintva találnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek