Új túraösvényt alakítanak ki az ókori borostyánút mentén

Magyarországra is átívelő túraútvonalakat alakítanak ki Burgenlandban. Részben az Észak-Európából a Földközi-tengerig tartó, az ókorban eredetileg kereskedelmi célokra használt borostyánkő útvonal mellett fut majd végig, és arról is nevezik el az őszre elkészülő új túraösvényt.

A Borostyánkő turistaösvényt a római borostyánkő útvonal nyomán alakítják ki. Két lehetőség közül lehet majd választani, lesz egy keleti, 324 km hosszú, 14 szakaszból álló túraút és egy nyugati, 370 km hosszú, 17 szakaszból álló út – írja az ORF.

Fertő-tó Ausztria és Magyarország határánForrás: Shutterstock / Készítette: trabantos

A keleti útvonalvariáns a Fertő tó, Fertőzug, Fertő–Hanság Nemzeti Parkon és Ruszt történelmi városán keresztül, Magyarországra is átkalandozik, de áthalad Közép-Burgenlandon az Írottkő Naturparkba, majd a Dél-Burgenland Weinidylle régióba.

Ausztria, BurgenlandForrás: Shutterstock / Készítette: Michael Wapp

A nyugati útvonal a Lajta-hegységen, Kismartonon át, szintén magyarországi kitérővel továbbvezet Közép-Burgenlandba és a dél-burgenlandi termálrégióba. Mindkét túraút kiindulópontja Petronell-Carnuntum lesz, végpontja pedig Rábaszentmárton/St. Martin an der Raab, Dél-Burgenlandban.

A túrázók nemcsak egy jól kitáblázott túraútnak és a szép tájnak örülhetnek, hanem az útmenti gazdag kulturális és kulináris lehetőségeknek is. És bár jelenleg még tart az útvonal részletes kidolgozása, ősztől már online is lehet válogatni és foglalni az új Borostyánkő turistaútvonalon található szolgáltatók ajánlatai közül. 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek