Veszélyes korcsolyázni a befagyott osztrák tavakon

Lavinaveszélyt és hótorlaszokat okozó, kemény téllel kezdődött az év Ausztriában, ami miatt napokig veszélyesnek bizonyult a síelés is. Az ítéletidő elvonulásával, Alsó-Ausztriában már működnek a sípályák, és egyre többen élvezik ismét a téli sportokat Felső-Ausztriában is, de a tavakon korcsolyázást nem javasolják a szakemberek.

Korcsolyázók a befagyott tó felszínénForrás: Shutterstock / Készítette: Dieter Hawlan

Hiába söpört végig a zord tél Ausztrián, a tavak felszínét még mindig nem fedi elég vastag jégréteg a biztonságos csúszkáához – írja az ORF. Mivel a befagyott vizeket vastag hóréteg borítja, azt is lehetetlen felmérni, hogy a jég egyenletes vastagságú-e mindenhol.

A Linz közelében található Pleschingersee-tó az egyik legvonzóbb célpont a téli sportra vágyó lakosok és turisták körében, amikor felszíne teljesen megfagy. A jég vastagságát jelenleg 6 centiméteresre saccolják, ami elbírja ugyan az embert, mégis veszélyes rámenni, mert előfordulhat, hogy néhol vékonyabb a jég és könnyen beszakad egy felnőtt alatt – figyelmeztetnek a szakemberek, miközben hozzáteszik, amikor a tavak jégtakarója már eléri a tíz centis vastagságot, akkor biztonságosan lehet csúszkálni rajta, de erre egyelőre várni kell.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek