7 euróért egész nap síelhet ezen a montenegrói sípályán

  Miután az elmúlt napokban annyi hó esett Montenegróban, hogy még a légi közlekedést is megbénította, a Turjak hegy sípályáin is megkezdődhetett az idei síszezon. A pályákat százával lepik el a sílécesek, akik a 7 eurós belépő megvásárlásával egész nap élvezhetik a csúszkálást.

  Lehet élvezni a téli sportokat MontenegróbanForrás: Shuttestock / Készítette: Lukas Gojda

  A Montenegrói Televízió felvételei arról árulkodnak, hogy a szakadó hóban a snowboardosok és a síelők csak úgy nyüzsögnek a lejtőn. A síközpontban nemcsak a gyakorlott síelőket várják, hanem azokat is, akik most szeretnék megtanulni a sport alapjait: nekik oktatók segítenek az első lépésekben és csúszásokban.

  A pályák karbantartásán folyamatosan dolgoznak, így egy pár napos telelésre most egészen jó úticélnak ígérkezik ez a síközpont. A hegyen működik egy bár, ahol forró italokkal és ételekkel várják a turistákat.  Aki pedig pont a hétvégén érkezne meg a síközpontba, az akár az ünnepélyes megnyitón is részt vehet. Jó hír, hogy az autósokat ingyenes parkolási lehetőséggel fogadják a téli idény alatt.

  Amennyiben mégis úgy döntene, hogy inkább egy kevésbé elárasztott montenegrói sípályán élvezné a telet, akkor a Durmitor-hegységben található ®abljak település síparadicsomát is felkeresheti, ahol a Savi kuk síközpontban 3500 méter hosszú sípálya várja a turistákat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!