Hatalmas síközpontot építenek a Balkán-hegységben

  A bulgáriai Stara planina, azaz a Balkán-hegység keleti oldalán egy modern és teljesen új téli turisztikai központ építésébe fognak. A síparadicsomot bolgár befektetők építik meg, ugyanis szerintük rengeteg külföldi turistát vonzana országukba a létesítmény – írja a szerb Turistički Svet utazási magazin.

  Új síparadicsomot terveznek a Balkán-hegységreForrás: wikipédia / Készítette: Nedkovsky

  A bolgár Természeti Parkok Szövetsége nem örült a kezdeményezésnek, mivel attól tartanak, a síközpont veszélyezteti a gazdag növény- és állatvilágot. A hatóságok többsége mégis úgy döntött, hogy zöld lámpát ad a befektetőknek, ami azt jelenti, hogy hamarosan belefognak a Midžor elnevezésű, bolgár síparadicsom megépítésébe.

  A hegy nyugati részén egyébként már van egy téli komplexum, de az oda vezető utak nincsenek kiépítve, ezért csak a bolgárok telelnek itt. A Balkán-hegység szerbiai oldalán is találunk egy jól kiépített síparadicsomot: a Babin zub három sípályával várja a turistákat, ahova óránként 1400 síelőt szállít fel a felvonó. A bolgárok állítólag ennél nagyobb volumenű síközpontot terveznek, de a pontos részletek egyelőre nem nyilvánosak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!