A síelés új arca hódít a Kopaonikon

Újdonságnak számító téli mókával rukkolt elő Szerbia legnagyobb síparadicsoma, a Vesti Online hírportál arról ír, hogy idén télen három pályán sötétedés után is lehet síelni. 

Síelők KopaonikonForrás: shutterstock / Készítette: Nataliya Nazarova

Aki behódolna az éjszakai téli sportnak, érdemes síruházattal és réteges, meleg öltözékkel készülnie, ugyanis az előrejelzések szerint éjszaka akár -18 Celsius fokra is leeshet a hőmérséklet, és a szeles idő csak tovább ronthatja a hőérzetet. A jó hír az, hogy a térségben most is szállingózik a hó, így igazi téli hangulatban lehet kipróbálni az új 2,5 kilométer hosszú sípályát és az éjszakai sípályák egyikét is.

 

Korábban a „Karaman greben” és a „Malo jezero" lecsúszó utak voltak kivilágítva éjszakára, de a nagy érdeklődés azt eredményezte, hogy idén a „Pančić" pálya is fényszórókat kapott.  

Az idei szezonra egy biztonsági alkalmazást is kifejlesztettek a helyiek: a program a késő esti órákban is nyomon követi, melyik turista hol tartózkodik. A nyomkövető segítségével könnyen megtalálják a pályáról letévedő síelőket, továbbá az alkalmazással szükség esetén segítséget is lehet kérni.

A kopaoniki síközpontban tavaly 400 ezer turista fordult meg és idén ennél is többre számítanak, Bulgáriából, Romániából, Görögországból és Szlovéniából is sokan érkeznek. A turisták 11 sífelvonóval közlekedhetnek, és összesen 16 pályát próbálhatnak ki. A pályákat 3500 dináros napijeggyel használhatják, ami átszámolva 10 ezer forintos kiadást jelent.

A síparadicsomban egyébként idén viszonylag korán, októberben megmutatkozott a hó, és a november közepén már komoly havazás lepte meg a turistákat, jelenleg 35 cm vastag hópaplan fedi a tájat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek