Íme a bizonyíték, hogy télen is érdemes Montenegróba utazni

  Sokan a tengerpartjairól ismerik Montenegrót, pedig a telelni vágyóknak is tartogat úticélokat. A ľabljaki Savin kuk síközpont például közel fél méteres hóval várja a tél szerelmeseit. A Montenegrói RTV hírei szerint ®abljakon esett a legtöbb hó az országban. A hógolyózásra, szánkózásra és síelésre is alkalmas síparadicsomot és környékét most közelebbről is megismerhetik.

  ®abljak a Durmitor-hegységben található, ahol a Savi kuk síközpontban 3500 méter hosszú sípálya várja a turistákat. 

  Vastag, fehér takaróba bújt a montenegrói ®abljakForrás: shutterstock / Készítette: duel

  ®abljak viszonylag kicsi település, lakosainak száma a kétezret sem éri el, így azoknak érdemes idelátogatni, akik nyugalomra vágynak a telelés idején.

  A síközpontban ennek ellenére minden adott a kikapcsolódáshoz: a síelőket két kétszemélyes felvonó és három sílift szállítja a pálya startvonalára. A pálya éjszaka is használható, akárcsak a szerbiai Kopaonikon, ahol késő este három pályán lehet csúszkálni

  Sífelvonó, ®abljakForrás: shutterstock / Készítette: duel

  Aki nem tud síelni, az beiratkozhat a helyi síiskolába, ahol néhány nap alatt megtanítják a sport alapjait. A helyszínen a sífelszerelés javítására és bérlésére is van lehetőség – írják a Ski resort in Montenegro utazási portálon. A teljes sífelszerelés 8-10 euróért kölcsönözhető.

  A nagy hó az autókat is belepte a montenegrói telelőhelyenForrás: shutterstock / Készítette: duel

   A turistákat jelenleg 41 centiméteres hó várja ®abljakon, és a következő napokban is havazásra lehet számítani, de lavinaveszélyről egyelőre nem írnak a montenegrói lapok.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!