Júliustól csak online regisztrációval léphetünk be ebbe a népszerű egzotikus országba

2024. július 1-jétől online regisztrálniuk kell magukat a bevándorlási hatóság honlapján vagy alkalmazásában a Kambodzsába utazóknak. 

Apsara táncosoka khmer újévi előadásán AngkorbanForrás: Karas Judit

A jövő hónapban bevezetett új rendszer értelmében a turistáknak érkezésük előtt minimum 7 nappal korábban ki kell tölteniük egy online e-bevándorlási kérelmet . A Kambodzsai e-Arrival (CeA) rendszer minden érkezőnek – még akkor is, ha érvényes vízummal rendelkezik – meg kell adnia adatait a https://www.arrival.gov.kh/ oldalon elérhető mobilalkalmazáson keresztül.

Az új alkalmazás felváltja a korábbi papíralapú rendszert, és célja az érkezési folyamat egyszerűsítése és javítása. Az alkalmazás folyamata a következő lépésekből áll:

1. Regisztráció: Az utazók fénykép készítésével és útlevelük adatainak feltöltésével regisztrálhatják magukat.

2. Ki kell tölteni az E-Érkezési Kártyát: ez felváltja a régi papíralapú bevándorlási, egészségügyi és vámáru-nyilatkozatokat.

3. QR-kód. Jelentkezésük kitöltése után egy QR-kód generálódik. Az utazóknak el kell menteniük ezt a QR-kódot az okostelefonjukba, vagy kinyomtatni a dokumentumot a hatóságoknak.

Az utazókat tabletekkel segítik, hogy megkönnyítsék a regisztrációt.

A hivatalos weboldal szerint a regisztráció  „minden utazó számára teljesen ingyenes az e-Érkezési Kártya kitöltése a hivatalos weboldalon vagy mobilalkalmazáson keresztül" – írja a khmertimeskh.com.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek