Nagy nap van ma Londonban: Károly születésnapját ünneplik, de mindenki Katalint akarja látni

Június 15-én a királyi család Londonban gyűlik össze, hogy egy epikus körmenettel megünnepeljék a tavaly májusban megkoronázott III. Károly király születésnapját London utcáin felvonulva. Ugyanakkor talán a szokásosnál is nagyobb az érdeklődés az esemény miatt, miután Katalin hercegné a rákbetegségének bejelentése után először jelent meg a nyilvánosság előtt. 

A rendezvényen több mint 1500 felvonuló katona és közel 300 ló vesz résztForrás: AFP/Henry Nicholls

A walesi hercegnőt ma először a Trooping the Color felvonulási ünnepség reggelén lehetett látni, amikor férjével, Vilmos herceggel és három gyermekükkel autóba szállt. Fehér ruhát viselt fekete-fehér csíkos masnival a nyakkivágásábán, és egy hozzáillő fehér kalapot.

Katalin, brit walesi hercegné 2024. június 15-én megérkezik a lovasőrök felvonulására a király születésnapi parádéjánForrás: AFP/Justin Tallis

Ezután Katalin hintóba szállt gyermekeivel, György herceggel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel, hogy részt vegyen a menetben, mely végig haladt London utcáin, hogy csatlakozzon a királyi családhoz a Buckingham-palota erkélyére.

Katalin és gyermekei az ünnepi hintóban, a Glass State Coach-banForrás: AFP/Henry Nicholls

A Trooping the Colour – a csapatzászlók ceremoniális bemutatása a hadsereg díszelgő alakulatainak – 1748 óta része a mindenkori brit uralkodó születésnapi ünnepségének, amikor katonák, lovak és zenészek százai mutatják be a katonai precizitás hazafias bemutatóját a király tiszteletére, folytatva a a több mint 250 éves hagyományt.

A felvonulás után az uralkodó családtagjai visszaérnek a Buckingham-palotába, ahol összegyűlnek a királyi rezidencia híres erkélyén, hogy megtekintsék a Királyi Légierő ünnepélyes bemutatóját – írja a People.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek