Katalin hercegné olyasmire készül, amit még senki nem tett a királyi családból

Katalin cambridge-i hercegné, Vilmos herceg felesége esti mesét fog felolvasni a CBeebies digitális csatornán a gyerekek mentális egészségének szentelt héten – adta hírül az MTI. A hercegné Jill Tomlinson A bagoly, aki félt a sötétben című klasszikus meséjét választotta. A történet főhőse Hupp, a kicsi bagoly, akinek a többiek segítenek, hogy erősödjön az önbizalma és legyőzhesse félelmeit. Katalin meséjét február 13-án este adja a csatorna, ő lesz a királyi család első tagja, aki CBeebies-mesét olvas fel - írta a BBC hírportálja.

Katalin hercegné esti mesét olvas a gyerekeknek a mentális egészség hete keretén belülForrás: AFP/KENSINGTON PALACE

A gyerekek mentális egészségének hete február 7.és 14. között zajlik, a hercegnő szerint ez a történet jól illik a hét témájához. A gyermekek mentális egészségének hetében arra ösztönzik a kicsiket és a nagyokat, hogy gondolják át, hogyan fejlődtek érzelmileg, és ismerjék fel, hogyan segíthetik őket a kihívások és kudarcok felnőni és alkalmazkodni.

Katalin hercegné ott segít, ahol tud, és rendszeresen tesz is azért, hogy könnyítsen a családok életénForrás: The British Royal Family/Facebook

Több híresség is olvasott már esti mesét a csatornán, köztük Tom Hardy amerikai filmsztár, aki 2016-ban szerepelt, vagy Reese Witherspoon, aki nemrég csatlakozott a mesemondókhoz. A gyerekek láthatták már Chris Evanst, Tom Hiddlestont, Orlando Bloomot és Eddie Redmayne-t. Zenészek is feltűntek már a mesélők között: Dolly Parton, Elton John, Dave Grohl és Ed Sheeran is olvasott a kicsiknek. Tim Peake űrhajós egyenesen az űrből jelentkezett be.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek