Idén ekkor nyit a világ legszebb virágoskertje III. Károly királyi tulipánjával

Az idei év egy kicsit még különlegesebb lesz, mint máskor, ha ellátogattok a világ legszebb tulipánparkjába, a hollandiai Keukenhofba. 2024-ben ugyanis megnyitásának 75. évfordulóját ünnepli a park, és egy új tulipánfajtát is megcsodálhatnak a látogatók, amelyet III. Károly királynak szenteltek. 

Színes tulipánok Keukenhofban - ilyen szemet gyönyörködtető látvány várja majd a nézelődőketForrás: Shutterstock/Nick N A

A III. Károly király tiszteletére szánt tulipánokat tavaly ősszel ültették el, és hamarosan teljes pompájukban lehet őket megcsodálni. A hagymákat Joanna Roper, brit holland nagykövet, Sandra Bechtholt, a Keukenhof igazgatója, és Patrick van Dijk kertész ültette el.

Íme, Károly különleges tulipánhagymái még ősszel, melyek hamarosan virágot fognak bontaniForrás: https://keukenhof.nl/

A világhírű park március 21. és május 12. között nyitja meg újra kapuit, így közel nyolc hétig élvezhetik a látogatók a természet varázsát fantasztikus színű virágok és illatok formájában.

Bár a kert egyértelmű főszereplői a tulipánok, nárciszok, jácintok, fürtös gyöngyikék és egyéb tavaszi virágok is várják majd a világ minden tájáról érkező nagyjából 1,4 millió látogatót. A kert könnyen megközelíthető Amszterdamból, mivel onnan mindössze 40 kilométerre található, így aki tavasszal készül a holland fővárosba, március és május között időpontban reggel 8 és 19:30 között elvarázsolódhat a természet színes és illatos kavalkádjában. 

Két éve, 2022-ben mi is jártunk ezen a csodás helyszínen, ahol videót is készítettünk. Érdemes belenézni!

Károly tulipánjai hamarosan a szigetországban is virítanak 

Nem csak a holland parkban lesznek láthatók III Károly tulipánjai. A hagymákból az angliai Herfordshire-be is szállítottak és 3 helyre is elültették: a Longmeadow Gardensben, a Monty Don Gardensben és a BBC Gardener's Worldben, írja a siviaggia.it.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek