Nem aratott osztatlan sikert a mangó illatú aszfalt a madridi lakosok körében

A spanyol fővárosban idén 323 utcát újítanak fel, és hogy elkerüljék az aszfaltozással járó kellemetlen szagot, mangóillatú aszfaltot használnak. Ezzel kívánják javítani a városi élet minőségét, ha csak kis mértékben is.

Madrid mangó illatban illatozik, de ennek cseppet sem örülnek a város lakói - illusztrációForrás: shutterstock.com

A lakosok azonban nincsenek elragadtatva, mivel a gyümölcsillat zavaróan intenzív, kellemetlen és kicsit sem javít az életminőségükön. A városi tanácsot több lakos is felszólította, hogy inkább a zöldterületeket növeljék, ami valódi előrelépést jelentene. 

Erre szükség is lenne, hiszen a tanács az elmúlt évben mintegy 9000 fát vágott ki a városban, így azok enyhet adó árnyéka és párologtatási értéke sem érvényesül már a tikkasztó, gyilkos hőhullámokkal tarkított mindennapokban – írja a koponyeg.hu a eronews.com cikke alapján.

Pedig eddig a város nemcsak fáinak, hanem zöld területeinek köszönhetően is elnyerte a rangos „Világ fás városa 2023" címet tavaly, most viszont a lakóknak elegük van az utcák feltúrásából, a zajból és a bűzből, amit a frissen aszfaltozott utak árasztanak magukból. 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek