Videó: Soha ennyi eső nem áztatta még Madridot, a metrókocsikba is befolyt a víz

A Spanyolországban több mint száz éve vezetett meteorológiai feljegyzések kezdete óta nem tapasztalt, rekordmennyiségű csapadék okozott felfordulást csütörtökön Madridban.

A fotó illusztrációForrás: AFP/Thomas Coex

A spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet) esti beszámolója szerint reggel kilenc és délután hat óra között négyzetméterenként 90 liter csapadékot mértek, és még a nap vége előtt megdőlt a napi csapadék rekord. 1972. szeptember 21-én Madridban négyzetméterenként 87 litert mértek.

Az Aline nevű vihar főleg a délutántól kezdve okozott nagyobb fennakadásokat a városban. Számos utcát, pincét, metróállomást és kórházakat is elöntött a víz - ismertette az RTVE spanyol közszolgálati televízió. Több utcát le kellett zárni, a villamos- és metróforgalom részben leállt. A vihar több fát is kicsavart. A turisták és fővárosiak körében is kedvelt központi fekvésű Retiro parkot óvintézkedésként lezárták.

A tűzoltóságot délután öt óráig csaknem 200 bevetéshez riasztották.

Az ítéletidő Spanyolország más részein is gondokat okozott, így például a naponta ezrek által használt gyorsvasút forgalmát Madrid és Barcelona között le kellett állítani meghibásodás miatt. A forgalom egészen késő estig sem állt helyre, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek