Új, hatalmas park nyílik Madrid központjában

Madrid egy új, hatalmas városi parkkal bővül. A Cuatro Caminos negyedben kezdődő fejlesztés amellett, hogy megőrzi a műemlék épületeket, új utcai kapcsolatokat is kialakít – adta hírül a Timeout.

Madrid Cuatro Caminos negyede hamarosan átalakulForrás: Facebook/Ayuntamiento de Madrid

A Cuatro Caminos negyed, amely nem messze található a Real Madrid Bernabeu stadionjától, jelentős átalakítás előtt áll. A projekt jóváhagyását követően a területen lakóházak, parkolók, irodák kialakítása várható, közel 60.000 négyzetméteren, amelyből több mint 9.400 négyzetméter jut közterületi zöldfelületekre és új közösségi terekre. A terv célja továbbá több kulcsfontosságú utca, nevezetesen a Bravo Murillo, a Reina Victoria és a Pablo Iglesias közötti összeköttetés kialakítása.

A lakóterek egy nagy zöldterület köré összpontosulnak, alatta pedig vasúti és tömegközlekedési létesítmények kapnak helyet, ahol majd a metrókocsik karbantartását végzik. Külön terv készült a Bravo Murillo-i El Porvenir iskola felújítására is, amelynek célja, hogy javítsa a környezet minőségét és az iskola kápolnájának láthatóságát a közterekről. A terv magában foglalja a régi metróalagút-bejáratok megőrzését is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek