Ebben a török tengerparti városban most drágább nyaralni, mint Dubajban vagy Párizsban

Törökországban a szállodai árak néhol több mint 100 százalékkal nőttek a tavalyi évhez képest. Ma egy négytagú család hét éjszakás all-inclusive tartózkodása meghaladhatja a 100 000 török lírát (kb. 1,4 millió forint). Ha ehhez a költséghez hozzáadjuk az utazás és a vásárlások költségét, az összköltség jelentősen megnő.

Bodrum csodálatos város, ám igen megkérik az ott tartózkodás árát - illusztrációForrás: yeshimss/Pixabay

A Türkiye Gazetesi Kaan Zenginli jelentése szerint figyelemre méltóak a magas árak olyan népszerű úti célokon, mint Antalya, Muğla-Bodrum és İzmir. Míg egy átlagos család egyhetes nyaralása meghaladja a fent említett összeget,, a hét éjszakás tartózkodás költsége egyes ultra-luxus szállodákban akár ennek még a tízszerese is lehet.

Dubajhoz és Párizshoz viszonyítva a költségek között jelentős a különbség. Például egy hét éjszakás panzió a dubai 7 csillagos Burj Al Arab szállodában átszámolva 290 000 török lírába kerül, míg a párizsi Disneyland Hotelben ugyanez az időtartam 335 000 líra. Ezzel szemben néhány bodrumi hotel 902 000 lírát kér a hasonló szálláshelyekért 

A Törökországot elkerülő külföldi turisták egyre gyakrabban választják Görögországot, Egyiptomot és Dubajt. Jelenleg ugyanis egy egyhetes törökországi nyaralás költsége egy tizenöt napos egyiptomi vagy görögországi nyaralást fedezhet – írja a turkiyetravelnews.com.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek