Mostantól éjszaka is meglátogathatod Törökország egyik legfontosabb nevezetességét

A Törökországban található ókori város, Epheszosz a nyári szezonban minden évben több ezer látogatót fogad. Most viszont egy újítással álltak elő, az Éjszakai Múzeum projekt keretében naplemente után teljesen más hangulatban mutatják be Törökország egyik egyedülálló történelmi helyszínét és annak gazdag kulturális örökségét.

A mesés Epheszosz ezentúl éjjel is várja a látogatókatForrás: Shutterstock/G-Arabul

Epheszosz 2015 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján, az új projektnek köszönhetően az éjszakai órákban is nyitva tart. A megújult világítási munkálatoknak köszönhetően a turistáknak lehetőségük nyílik napnyugta után is meglátogatni a 2300 éves ókori várost – írja a hurriyetdailynews.com.

„Az éjszakai múzeum koncepciója idén valósul meg először Törökországban, és nemcsak ezen a helyszínen, hanem más történelmi romok, városok esetében is elérhető lesz a sötétedés utáni látogatás. Az első helyszín, ahol elindult ez a projekt, Epheszosz. Az emberek külföldről és belföldről is szeretnék látni ezeket a történelmi emlékeket, amelyeknek sajnos korlátozott a látogatói kapacitása. Ezért kellett meghosszabbítani a látogatási időt" – mondta Süleyman Elban İzmir kormányzója.

A mediterrán térségben az év hat hónapjában nagyon magas a hőmérséklet. „Az embereknek nehézséget okoz, hogy napközben látogassák meg ezeket az épületeket. Ha ezeket a területeket a hűvösebb éjszakai órákban megnyitjuk a látogatók előtt, az kényelmet és komfortot biztosít a látogatók számára" – indokolta a döntést a kormányzó.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek