Videó: Egy zsiráf felkapott egy kisgyermeket a szafari túrán

Egy texasi vadon élő állatokkal foglalkozó központ megváltoztatta a látogatási szabályait, miután egy zsiráf felkapott egy kisgyermeket, és a levegőbe emelte.

Véletlen baleset történt - illusztrécióForrás: Facebook/Szegedi Vadaspark

Jason és Sierra Toten 2 éves kislányukat, Paisley-t vitték el a Glen Rose-i Fossil Rim Wildlife Centerbe, amely autós szafarit kínál, ahol a vendégek több tucat fajjal találkozhatnak szemtől szemben.

A központ lehetővé teszi a látogatók számára, hogy egy teherautó platóján ülve etessék a zsiráfokat, így Paisley és édesanyja is így tettek. Az egyik éhes zsiráf észrevette a Paisley kezében lévő zacskó élelmet, de a falatozás közben véletlenül megragadta az ingét. Egy pillanatra a levegőbe emelte a kislányt, majd az anyja karjaiba ejtette. A gyermeknek a riadalmon kívül nem esett bántódása.

A szafari látogatás nem mindig veszélytelen. Mi is írtunk róla, hogy áprilisban egy idős amerikai nő meghalt Zambiában, miután egy elefánt rátámadt egy turistákat szállító járműre a Kafue Nemzeti Parkban. Egy másik nő súlyosabban megsérült, négy másik ember pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Aki különleges állatok közelségére vágyik, annak nem kell Afrikáig utaznia, ugyanis Magyarországon is működik tematikus, autós élménypark Nagykőrösön. A Richter Safari Park 32 hektáros területén több mint 3 kilométeres szafari útvonal várja a látogatókat, amelyen saját autóval és a park kisvonataival, csoportosan is körbe lehet hajtani, miközben a legtöbb állatot kézből lehet etetni.

A Richter Safari Parkban is etethetünk zsiráfokatForrás: Richter Safari Park hivatalos oldala

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek