Panorámaterasz nyílt a Debreceni Állatkertben, a zsiráfok szomszédságában

Egyedülálló, de európai szinten is ritkaságnak számító, afrikai tematikájú rendezvényhelyszínnel, a Samburu panorámaterasszal és hozzá tartozó gazdag programcsomaggal várják mindazokat a Debreceni Állaktkert és vidámparkban, akik igazán különleges élményre vágynak.

Forrás: zoodebrecen.hu.

A Samburu panorámaterasz az állatpark egyik legszebb pontján, az ország egyetlen recészsiráf-családjának közvetlen szomszédságában helyezkedik el, így a vendégek korábban sohasem tapasztalt közelségből csodálhatják meg Emmát, Jabarit és Zaharát a Nagyerdő fái alatt. 

Az egész évben ideális klímát biztosító 12 férőhelyes iglunak köszönhetően a panorámaterasz négyévszakos állatkerti környezetet biztosít ünnepléshez, céges csapatépítéshez, eljegyzéshez vagy egyéb privát eseményhez is.

Forrás: zoodebrecen.hu.

A helyszín- és névválasztással az állatkert több mint másfél évtizede ikonikus lakóinak számító recés zsiráfok szorult természetvédelmi helyzetére szeretnék felhívni a figyelmet, és egyúttal célzott támogatást nyújtani a védelmükre tett nemzetközi törekvéseknek. Az egyik legritkább alfajként a recés zsiráfok ma már csak Afrika északkeleti csücskén, Szomália, Etiópia és Kenya egyes területein fordulnak elő, egyedszámuk pedig az elmúlt négy évtizedben több mint 50%-kal fogyatkozott. Egyik utolsó mentsváruk a páratlan szépségű kenyai Samburu Nemzeti Park, amely a panorámaterasz nevét is inspirálta.

Forrás: zoodebrecen.hu.

A Samburu panorámaterasz vendégei az ott eltöltött programmal egyben anyagilag is hozzájárulhatnak a világ elsőszámú zsiráfvédelmi szervezete, a Giraffe Conservation Foundation munkájához. További részleteket az állatkert weboldalán olvashattok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek