Az életével fizetett a turista a szafarin az álmai kalandjáért

Egy idős amerikai nő meghalt Zambiában, miután egy elefánt rátámadt egy turistákat szállító járműre a Kafue Nemzeti Parkban. Egy másik nő megsérült, őt egy dél-afrikai egészségügyi intézménybe szállították a szombaton történt incidens után, négy másik ember pedig könnyebb sérüléseket szenvedett – közölte az utazást szervező Wilderness természetvédelmi és vendéglátó cég a CNN-el.

Az elefántbikák veszélyesek lehetnek - illusztrációForrás: Pooja Prasanth/Shutterstock

Keith Vincent, a Wilderness vezérigazgatója elmondta, hogy a hat vendéget és egy idegenvezetőt szállító járművet „váratlanul megtámadta" egy elefántbika a vadon élő állatok megtekintésére irányuló kirándulás, az úgynevezett vadvezetés során.

„Az idegenvezetőink mindannyian rendkívül jól képzettek és tapasztaltak, de sajnos ebben az esetben a terep és a növényzet miatt az idegenvezető elakadt, és nem tudta elég gyorsan eltávolítani a járművet a veszély útjából. Ez egy tragikus esemény, részvétünket fejezzük ki a meghalt vendég családjának. Természetesen támogatjuk azokat a vendégeket és az idegenvezetőt is, akik érintettek ebben a megrázó incidensben" – mondta Vincent.

Az elhunyt nő a 79 éves Gail Mattson, akinek fia, Blake Vetter a CNN-nek elmondta, hogy a család az amerikai nagykövetségről értesült Mattson haláláról. „Mindenki szerette, és ő volt a figyelem középpontjában. Egy hónapot akart Afrikában tölteni, ez volt álmai kalandja. Mindenki az elefántot és a sofőrt akarja hibáztatni, pedig ez egy szokatlan baleset volt. Édesanyám azonnal megértette volna, hogy ez megtörténhet és senki sem hibás."

Zambia népszerű a szafari utazók körében, köszönhetően a számos nemzeti parknak és a minőségi idegenvezetésnek. Kafue az ország legnagyobb nemzeti parkja, amely több mint 200 állatfajnak ad otthont. Ismert az oroszlán- és leopárdészlelésekről, valamint az antilopfajok hihetetlen változatosságáról.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek