Élő adásban született meg az autós szafari park legújabb állatbébije

Néhány napja született meg a nagykőrösi autós safari, vagyis a Richter Safari Park legújabb állatbébije, egy picinyke, barna-fehér lámacsikó. A kis nőstény születését megörökítő videót a park juttatta el hozzánk. A születés pillanatát, amint a kis állítot a világra segítette a park alapító-tulajdonosa, Ifj. Richter József, az éppen jelenlévő látogatók is láthatták az autóikból.

Az anyaállatot nyugtatás képpen sárgarépával etette két gondozó, miközben Ifj. Richter József pillanatok alatt ki húzta a kis lámát a szülőcsatornából. Határozott mozdulatokkal kibontotta a méhlepényből, megszabadította a fejét, a száját és a lábait a maradéktól, és a lámabébi szépen halkan sírni is kezdett az anyja után. Érdekesség, hogy lenőtt nyelve miatt anyjaállat nem tudja nyalogatni a kicsinyét, ehelyett az orrát dugja hozzá, és mormog neki.

A park legfiatalabb lakója, a kis láma jól van, édesanyjától rendesen szopik, de egyelőre elkerített részen vannak mind a ketten - írták a közleményben. Azonban ha minden jól megy, nemsokára ők is csatlakozni fognak a többiekhez. Az instagramon már a nevét keresik a kis jövevénynek. Az oldal sok követője beszállt a névadási partiba: a Mojo, Szafi, Isabelle és Csoki nevek is elhangoztak.

A lámáknál a vemhesség 11-12 hónapig tart, ennek végén egy csikó jön a világra, amely 30 perc elteltével már tud járni. Születéskori testsúlyuk 9-14 kg. A lámák állva szülnek, amint ez a videón is látható, és általában csapatban, hogy együtt hatékonyabban tudják megvédeni utódaikat a hímektől és a potenciális ragadozóktól.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek