Videó: Ilyen egy hálás zsiráf, miután a csontkovács kiropogtajta a nyakát

„Ha csontkovács vagy, és felhívnak egy közel 6 méter magas zsiráf miatt, akinek segítségre van szüksége, beugrasz az autódba és odahajtasz." Dr. Joren Whitley oklahomai csontkovács így jutott el Gerry zsiráfhoz, akinek megigazította a nyaki ízületeit, miközben kezdetét vette egy igaz barátság ember és állat között.

Forrás: Dr. Joren Whitley Instagram oldala

Whitley megvizsgálta Gerry nyakát és állkapcsát, mert a zsiráf gazdája szerint furcsán rágott, bár nem tűnt úgy, hogy fájdalmai lennének. „Az állkapcsa nem mozgott balra" – mondja Whitley a videón, miközben Gerryn dolgozik.

A videóban jól látszik, hogy Gerry előrehajolt és fejével megsimogatta Whitley-t, látszólag megköszönve neki a gyógyító ropogtatást.

A The Washington Postnak adott interjújában Dr. Whitley kifejtette: Gerry állkapcsa nagy mozgástartományban mozgott az egyik irányba, de a másik oldalon közel sem.
A zsiráf állkapcsánál és a nyakán is talált kisebb problémákat, amelyeket kezelt.

„Egy zsiráf nyakán dolgozni egy csontkovács álma, mert ez a világ leghosszabb nyaka" – mondta Dr. Whitley. Gerry gazdája, Missy Nowell, egy szarvasmarha-tenyésztő, azt mondta, hogy a csontkovács látogatása után Gerry újra normálisan rág.

Nowell azzal viccelődött, hogy Gerry valójában egy 2500 kilós kutya. Iskolai csoportok gyakran tesznek kirándulásokat, hogy megnézzék őt. Gerry mindenkit szeret - ő egy kutya egy nagyon nagy testben. Az egyetlen ok, ami problémát okoz neki, ha nem figyelnek rá" – mondta.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek