Hamarosan ismét láthatjuk a Comói-tavat Olaszország legmeredekebb felvonójából

Több mint másfél évig zárva volt, de hamarosan újraindul Olaszország legmeredekebb felvonója. A Como tartományban található felvonó lélegzetelállító kilátást kínál a tóra és a környező hegyekre. Az Argegno-Pigra között közlekedő kabinok igazi turistalátványosságot ígérnek, de nagyon hasznosnak bizonyul a közelben élőknek és azoknak, akik távol dolgoznak vagy tanulnak – írja a siviaggia.it.

Bármerre járunk a tó környékén, szebbnél-szebb helyekre bukkanunkForrás: robertharding via AFP/Frank Fell/Frank Fell

A felvonó mindössze 4 perc alatt küzdi le a 650 méter feletti magasságkülönbséget, és lélegzetelállító kilátást kínál az utasoknak: a Comói-tóra és az azt körülvevő hegyekre, a comói Prealpokra. A rendszer két 12 férőhelyes kabinnal működik.

Argegno és Pigra településeket köti össze a felvonóForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2016 Marco Saracco/Shutterstock. No use without permission./Marco Saracco

Az Argegno falut a Como tartománybeli Pigra hegyi faluval összekötő felvonó 2022 októbere óta zárva van. Tavaly nyáron szó esett az esetleges újranyitásról, de ez a várva várt pillanat – mind a turisták, mind a lakosok részéről – az idő múlásával tovább csúszott.

Az újraindítás tervezett időpontja 2024. június 15. Kezdetben csak hetente háromszor indítják újra a szerkezetet, de nyár végére talán sikerül teljes kapacitással működtetni.

A Comói-tó Olaszország harmadik legnagyobb tava, mely olyan kasszasiker filmek háttere volt, mint például a Casino Royale és a House of Gucci, illetve nem kicsit hozzájárult a népszerűségéhez George Clooney is, amikor nyaralót vásárolt a gyönyörű, idilli tó partján. Emiatt özönlenek a turisták a tóhoz. Ahogy korábban megíirtuk, Alessandro Rapinese, Como város polgármestere a tömegturizmus elkerülése végett a velencei idegenforgalmi adóhoz hasonló modell bevezetését fontolgatja, amely az egynapos kirándulókra vonatkozna, és esetleg csak a csúcsnapokon, például hétvégén és ünnepnapokon vetnék ki.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek