Hamarosan ennél az elbűvölő olasz tónál is fizetnünk kell, ha látni akarjuk

A Comói-tó Olaszország harmadik legnagyobb tava, mely olyan kasszasiker filmek háttere volt, mint például a Casino Royale és a House of Gucci, illetve nem kicsit hozzájárult a népszerűségéhez George Clooney is, amikor nyaralót vásárolt a gyönyörű, idilli tó partján. Nem csodálkozunk, ha sok turista özönlik a festői tóhoz.

Kilátás a Comói-tóra és Vezio faluraForrás: robertharding via AFP/Frank Fell/Frank Fell

Az észak-olaszországi Lombardiában található tó évente körülbelül 1,4 millió látogatót vonz, emiatt ez lehet a következő európai úti cél, amely elkezdi megfékezni a turisták elsöprően magas számát.

Alessandro Rapinese, Como város polgármestere a Times-nak azt mondta, már tárgyalnak az idegenforgalmi adóról. Rapinese a hírek szerint a velencei idegenforgalmi adóhoz hasonló modell bevezetését fontolgatja, amely

az egynapos kirándulókra vonatkozna, és esetleg csak a csúcsnapokon, például hétvégén és ünnepnapokon vetnék ki.

A Villa del Balbianello, egy 18. századi tóparti villa, amely James Bond- és Star Wars-filmekben is szerepelt, kénytelen volt 2000-ről 1200-ra csökkenteni a belépők számát, hogy megvédje. Az olasz Környezetvédelmi Alap ezt meglehetősen drasztikus döntésnek tartotta, de elismerte, hogy elengedhetetlen a tömegturizmus hatásának ellensúlyozása miatt – írja a Euronews.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek