Ezekről a lenyűgöző olasz tavakról a legtöbb turista nem tud

A turisták özönlenek Olaszországba, hogy élvezzék tengerpartjait és szigeteit, megcsodálják történelmi városait és élvezzék a kitűnő ételeket. Viszont Olaszországnak tucatnyi titkos kisebb tava van, amelyek csodálatos tájakkal büszkélkedhetnek és a tömegturizmus számára ismeretlenek.

Az Orta-tónál álló meseszép Lorella KertForrás: giardinolorella.com

Turanói-tó

A Róma környéki Lazio régió egyik legjobban őrzött titka a Turano-tó. A Rómába látogatók, akik közül sokan az Örök Város tüzes nyarának hőségében elsorvadnak, nem is sejtik, hogy a közelben egy elvarázsolt hely fekszik, amely csodálatos kilátással, történelemmel, ételekkel és friss levegővel rendelkezik.

Scvanno-tó

A titkos tavak közül a legérdekesebb a Scanno-tó, a kelet-olaszországi Abruzzo régió gyöngyszeme, amely éppoly gyönyörű, mint amilyen titokzatos.

Az évek során olyan mesék és mítoszok születtek erről a mélyzöld, szív alakú tóról, amelyek máig fennmaradtak, és vonzzák a tudósokat és a paranormális nyomozókat, akik magyarázatot próbálnak találni a helyieket régóta zavarba ejtő furcsa eseményekre.

Lago di Scanno , Scanno-tó, OlaszországForrás: NURPHOTO VIA AFP/DAVIDE PISCHETTOLA/NURPHOTO/DAVIDE PISCHETTOLA

Az Apenninek hegylánc által körülvett természetes tó, amely a fölötte magasodó faluról kapta a nevét, állítólag mágikus erővel bír.
A helyiek úgy vélik, hogy a tó él, és néhányan már korábban is beszámoltak olyan szokatlan jelenségekről, mint a szétrepedő villanykörték, felrobbanó tévéképernyők és táncoló mennyezeti lámpák, mintha egy kisebb földrengés történt volna.

Iseo-tó

A Milánótól mindössze néhány mérföldre fekvő, festői szépségű, tiszta alpesi gleccserek olvadékvizéből kialakult tó a partján termesztett szőlőből készült nagyszerű pezsgők forrása is.

A tónak három szigete van. A két legkisebb magánterület, míg a legnagyobb, a mélykék vízből kiemelkedő hatalmas hegy, a Montisola a természetkedvelők paradicsoma.

Az Iseo-tó szintén nagyon hangulatosForrás: Shutterstock/Franco Volpato

Nemi-tó

Ez a kis tó Róma délnyugati külvárosain túl található, ahová a helyiek vasárnapi ebédre járnak hagyományos porchetta sertésszendvicsekkel és mámorító vörösborokkal. A római birodalom idején szenátorok és gazdag családok jártak ide, hogy pazar pihenőhelyeken pihenjenek, ahol lédús eper terem a régészeti romok és sűrű erdők között.

Caligula hajóit a tó fenekén találták megForrás: Shutterstock/Heli_P

Orta-tó

Orta az olaszországi Piemont régió egyik titkos gyöngyszeme, amelyet általában figyelmen kívül hagynak a látogatók, akik a közeli, turistásabb Lago Maggiore-tóhoz igyekeznek.

Az olvadó alpesi gleccser által létrehozott tó csendes idill, partjainál festői falvakkal, kápolnákkal és középkori tornyokkal. Az Orta közepén San Giulio kolostorsziget emelkedik ki a vízből.

Az Orta tó minden szeglete fenségesForrás: Alessandro Vecchi/Wikipedia

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek