Magas árakkal igyekszik elriasztani a turistákat az olasz Riviéra ékszerdoboza

Aki a főszezonban szeretné felfedezni az olasz Riviérán található meseszép Cinque Terrét és a vele azonos nevű nemzeti parkot, annak számolnia kell némi változással. A megdrágult vonatjegyek mellett, a nemzeti park több intézkedést is bevezetett a tömegturizmus miatt.

Cinque Terre az olasz Riviéra egyik gyöngyszemeForrás: Walkerssk/Pixabay

Olaszország a főszezonban nyögi a turisták áradatát. A települések és régiók ezért évek óta igyekeznek fellépni a tömegturizmus ellen. Mi is megírtuk, hogy Velencében egyelőre kísérleti jelleggel adót vetettek ki az egy napra érkező turistákra, és a Comói-tónál is fontolgatják a velenceihez hasonló adó bevezetését.

Most a Liguriai Riviéra öt festői falujából álló Cinque Terre is új szabályokat hozott az utazók számára. Többek között magasabb árakkal kívánják megfékezni a turisták áradatát.

Ez azt jelenti, hogy a főszezonban drágábbak lettek a vonatjegyek. Hétvégén, ünnepnapokon és nyáron a turisták a korábbiak kétszeresét fizetik majd ki a falvak közötti vonatozásért.

A Riomaggiore és Manarola közötti hat kilométeres útvonalra a regionális jegy tíz euróba (kb. 3700 forintba) kerül – írja a trawelnews.ch.

A turisták számára drágábbak lettek a vonatjegyek a festői szépségű térségbenForrás: Julia Lav/Shutterstock

A tömegturizmus elleni harcba a Cinque Terre Nemzeti Park is beszállt.

A „Sentiero Verde Azzurro", a régió egyik legnépszerűbb túraútvonala mostantól reggel 9-től délután 2-ig egyirányú. Az intézkedés a Monterosso és Vernazza közötti útvonalat érinti. A túraútvonalra való bejutás szabályozása érdekében Monterosso bejáratánál ellenőrzéseket tartanak. Többek között ellenőrzik, hogy a látogatók megfelelő lábbelivel rendelkeznek a meredek ösvényeken való túrázáshoz. Ha túl nagy a tömeg a „Sentiero Verde Azzurro"-n, a kirándulókat alternatív útvonalakra terelik.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek