Videó: Villámárvíz pusztított Milánóban, a Comói-tó is kilépett medréből

Heves esőzés és tomboló vihar csapott le Észak-Olaszországra kedd hajnalban, amely hatalmas áradásokat okozott Milánó központjában, megáradt a Seveso folyó és a Comói-tó is – írja a CNN.

Milánó utcáin autók helyett inkább csónakokra lenne most szükségForrás: AFP/2023 Anadolu/Michele Novaga

A népszerű turisztikai látványosságnak számító Comói-tónál az áradások több vízparti bárt és éttermet elöntöttek, miközben a polgári védelmi hatóságok kénytelenek voltak kiszivattyúzni a vizet a közeli területekről, és mobil akadályokat állítani.

Az olasz polgári védelmi ügynökség szerint a Seveso folyó megáradt, és Milánó egyes részei elérhetetlenné váltak.  A közösségi médiában megjelent bejegyzések azt mutatják, hogy a víz lépcsőkön ömlik le a földalatti pályaudvarokra, és a gyalogosok oszlopokba kapaszkodnak az erős széllökések miatt.

Emberek próbálnak átkelni egy elárasztott utcán Milánó északi részénForrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Michele Novaga

Marco Granelli, a város biztonsági tanácsosa elmondta, hogy a szél fákat döntött ki, és tetőcserepeket tépett le. A város több pontján elővigyázatosságból megszűnt az áramszolgáltatás, miközben a hatóságok a leszakadt villanyvezetékek javításán dolgoznak.

Toszkánát is érintette a heves esőzés. 

Eugenio Giani, a régió elnöke elmondta, hogy Toszkánában heves áradások, és földcsuszamlások történtek, miután 24 óra alatt 257 milliméternyi eső zúdult le – ez több, mint az év ezen időszakában a havi átlagos csapadékmennyiség.

A hét hátralévő részében országszerte eső várható. Az olasz polgári védelmi hivatal a Veneto régió összes területét, beleértve Velencét is, piros riasztást rendelt el, 6 északi régióban narancssárga, 11 régióban pedig sárga riasztás van érvényben. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek