A Yellowstone Nemzeti Park egyik forrásába esett egy férfi, esélye sem volt a túlélésre

Amilyen gyönyörű természeti szépségű a Yellowstone Nemzeti Park, annyira veszélyes is lehet, ha valaki nem tesz eleget a biztonsági előírásoknak. Különösen a park meleg hőforrásai, gejzírjei lehetnek rendkívül veszélyesek. A világ egyik legnagyobb magmakamrája húzódik ugyanis a nemzeti park alatt – írja az unilad.com.

A Grand prizma az egyik leghíresebb és leglátványosabb meleg vizű forrás a Yellowstone Nemzeti parkbanForrás: Mike Goad/Pixabay

A magma felmelegíti a vizet, ami látványos földrajzi jellemzőket eredményez. Lehet, hogy hívogatónak tűnnek a vulkáni vizek, de életveszélyes fürdeni bennük. Emiatt veszítette életét a 23 éves Colin Scott is, aki állítólag egy olyan helyet keresett a parkban, ahol meleg forrásban tudna fürdőzni, ám miközben az ujjával ellenőrizte a víz hőmérsékletét, megcsúszott, és beleesett.

A víz olyan forró volt, hogy semmi sem maradt a holttestéből, csak a pénztárcája és a papucsa, mivel a test ilyen hőmérsékleten rövid idő alatt feloldódott.

Lorant Veress helyettes őrnagy szerint a Yellowstone-i geotermikus medencék, gejzírek és tavak átlagos hőmérséklete 93 Celsius fok körüli a felszínen. Lejjebb ereszkedve a hőmérséklet még ennél is melegebb, így nem sok olyan élőlény van, amely túléli a vizek forráspont közeli hőmérsékletét.

Az Abyss hőforrásYellowstone Nemzeti ParkbanForrás: Shutterstock/salilbhatt

Két éve augusztusban arról számoltunk be, hogy a Yellowstone Nemzeti Park egyik legmélyebb hőforrásának tetején lebegve egy cipőben lévő részleges lábfejre bukkantak. Egy alkalmazott fedezte fel az emberi testrészt az Abyss Pool meleg forrásban, a park déli részén. Az Outforia szerint 2010 óta mintegy 52 ember halt meg Yellowstone-ban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek