Emberi testrészt fedeztek fel a Yellowstone egyik legmélyebb hőforrásában

A Yellowstone Nemzeti Park egyik legmélyebb hőforrásának tetején lebegve bukkantak egy cipőben lévő részleges lábfejre, ami miatt a Nemzeti Park Szolgálata azonnal vizsgálatot indított – olvasható a CNN oldalán.

A lábfejet az Abyss hőforrásban találták, a Yellowstone Nemzeti ParkbanForrás: Shutterstock/salilbhatt

A Nemzeti Park közügyekkel foglalkozó tisztje szerint egy alkalmazott még múlt héten kedden fedezte fel az emberi testrészt az Abyss Pool melegforrásban, a park déli részén. A Nemzeti Park Szolgálata vizsgálatot indított, és miután a maradványt eltávolították, újranyitották a tavat a látogatók előtt. 

A hatóságok rámutattak egy lehetséges halálesetre a múlt hónapban.

A nyomozás eddigi bizonyítékai arra utalnak, hogy az egyetlen személyt érintő incidens valószínűleg 2022. július 31-én reggel történhetett az Abyss Poolban – áll a közleményben. A nyomozók még dolgoznak a halál körülményeinek tisztázásán, az idegenkezűséget pedig kizárták.

A Nemzeti Park Szolgálata szerint az Abyss medence mélysége akár 16 méter is lehet, hőmérséklete körülbelül 60 Celsius-fok. Ezekben a melegforrásokban lévő víz "súlyosan megégetheti" a látogatókat - hívják fel a figyelmet a Nemzeti Park a honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek