A Yellowstone figyelmeztette a látogatóit az agresszív szarvasbikák miatt

  Annak ellenére, hogy a nemzeti parkok a társadalomtól távoli kalandok tökéletes célpontjává váltak, a Sziklás-hegységben található Yellowstone Nemzeti Park azt tanácsolja a látogatóinak, hogy tartsanak biztonságos távolságot, nem csak a park látogatóitól. Szeptembertől a szavasbikák ugyanis különösen agresszívé válhatnak a párzási időszakban, amikor az állatok csatangolnak, és az erejüket fitogtatják a potenciális nőstény párok felé – magyarázta a park.

  A nagytestű állatok igen agresszivak a párzási időszakban, így rosszul jár, aki az útjába kerülForrás: MONGO/Wikipedia

  A bikák időnként egymásnak esnek és harcolnak, birkózás közben pedig az agancsukat is összetörhetik. A harcok ritkán okoznak súlyos sérüléseket az állatoknak, de súlyosan megsebezhetik azt, aki véletlenül az útjukban áll. "A szarvas gyorsan fut, és figyelmeztetés nélkül változtat irányt" – írta a nemzeti park. „Legalább 23 méter távolságra tartózkodjanak tőlük. Ha egy szarvasbika megtámadná, a lehető leggyorsabban találjon menedéket a járművében vagy egy magas, erős akadály mögött. Ön felelős a saját biztonságáért" – tette hozzá.

  Azok a látogatók, akik nem vigyáznak, súlyos sérüléseket szenvedhetnek pusztán amiatt, hogy rossz helyen vannak, rossz időben.

  Egy látogatót  2018-ban egy szarvasbika súlyosan megsebesített, komoly sérüléseket okozva a fején, a törzsén és a hátán – írja a Travel and Leisure.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek