Kiderült, mi lesz a büntetése a férfinak, aki a Yellowstone egyik hőforrásában főzőcskézett

Egy idahói férfi még két éve kísérelt meg a Yellowstone Nemzeti Park egyik hőforrásának segítségével csirkét főzni, idén szeptemberben pedig ítéletet hoztak az ügyében. A férfi több vádpontban is bűnösnek bizonyult, például abban, hogy letért a kijelölt útvonalról, és figyelmen kívül hagyta a lezárásokat - adja hírül a travelandleisure.com.

A Shoshone-gejzírmedenceForrás: Greg Willis/commons.wikimedia.org

Az augusztus 7-i incidensnek három gyanúsítottja volt, miután egy erdőőrt arról értesítettek, hogy egy 10 fős csoport, köztük egy gyermek, főzőedényekkel túrázik a Shoshone-gejzírmedence felé. Amikor rájuk találtak, már két csirkét lógattak a forrásba egy zsákban. Az idahói gyanúsított két év felügyelet nélküli próbaidőt kap, ami alatt nem mehet be a Yellowstone-ba, emellett 600 dolláros bírság megfizetésére kötelezték.

A Yellowstone-ban található a világon a legtöbb aktív gejzír, és a park több mint 10 000 hőforrással büszkélkedhet, melyeket a látogatók a kijelölt sétányokról és ösvényekről csodálhatnak meg. Az utakról nem szabad letérni, és nem szabad semmit belelógatni a vízbe, a forró víz ugyanis halálos égési sérüléseket is okozhat. Eddig több mint 20 ember vesztette itt életét, miután belépett vagy beleesett egy hőforrásba, pedig a parkban táblák jelzik a veszélyt és a kijelölt utakat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek